Privacy policy

Политика за „бисквитки“


Използване на „бисквитки“

Cookies are short text files or small packets of information that are stored through the Internet browser of your end device (computer, tablet, laptop or mobile phone) when you visit various sites and pages on the Internet. The main purpose of cookies is to make the user recognizable when he returns to the Website. Some cookies also have a more specific application, such as storing user behavior on the site and making it easier for the user to use the Website. More information on how cookies work can be found on the Internet.

Как се използват „бисквитки“ на този Уебсайт?

We use cookies on this Website primarily to facilitate the usability of the site, improve its performance and store information about user behavior. No personal data is stored in this process, ie. We cannot identify you as a person through the cookies on the site, therefore the Personal Data Protection Act does not apply to the collection of this information. The information collected from cookies is usually used in summary form to analyze the user behavior of the Website, which allows us to improve the functionality of the site, user paths and content used.

Какви „бисквитки“ се използват на този Уебсайт?

Сесийни „бисквитки“

This type of cookie makes it easier for you to use the site, as they store information temporarily, only during the session of the browser used. Usually the information that is stored through them is what goods or services you have added to the cart, which pages of the site you have visited and how you got to a particular information. These cookies do not collect information from your end device and are automatically deleted when you leave the Website or end your browser session.

Постоянни “бисквитки”

They allow us to store specific information about browsing, such as analyzing site visits, how you reached the Website, what pages you viewed, what options you chose, and where you headed through that Website. Tracking this information allows us to make improvements to the Website, including correcting errors and expanding the content. The shelf life of this type of cookies varies according to their specific purpose.

“Бисквитки” на трета страна

Our Website contains links to other sites or embedded content from other sites, such as Facebook, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIn, partner websites. When you visit these sites or open their content, cookies from these websites may be stored on your end device. It is these cookies that are defined as “third party cookies” and we have no control over the generation and management of these cookies. We therefore advise you to seek information about them and how they are managed on the websites of the relevant third parties.

Как мога да управлявам използването на „бисквитки“ от този Уебсайт?

All browsers allow the management of cookies from a specially created folder on your browser. You can block the receipt of cookies, delete all or part of them, or set your preferences regarding the use of cookies before initiating a visit to our site. Please note that deleting or blocking cookies may adversely affect the functions of our Website, and hence your user experience on it.

Изключване или блокиране на „бисквитки“

The control, disabling or blocking of cookies is controlled by the settings of your browser. Please note that a total ban on the use of all cookies may affect the functional presentation of the site, its effectiveness and access to certain information.

[delete_cookies]

 

Registration and identification

Търговецът идентифицира Потребителите на сайта чрез съхранение на лог-файлове на сървъра на Сайта.

Търговецът има право да събира и използва информация относно Потребителите на основание и за целите на изпълнението на сключения при общи условия с Потребителя договор. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва лични данни, посочени в общите условия, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията. Информацията включва и всяка друга, която Потребителят въвежда, използва или предоставя при ползване услуги.

На сайта могат да се регистрират само лица над 16 години. При регистрацията си лицето маркира чек-бокс, с който декларира, че има навършени 16 години.

Търговецът полага дължимата грижа и отговаря за защита на информацията за Потребителя, станала му известна по повод на регистрацията, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или злоумишлени действия на трети лица.

В регистрационната форма, попълвана от Потребителя при регистрацията, Търговецът обозначава задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им.

Търговецът може да разкрива лични данни на трети лица само в предвидените от закона случаи и при предвидените в закона обстоятелства или след изрично съгласие от Потребителите.

Потребителят може да се регистрира като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (on-line) в Интернет на сайта на Търговеца, да изрази съгласие с Общите условия.

Чрез натискане на виртуалния бутон с текст “Регистрация” или друг аналогичен текст, имащо силата на писмено потвърждение на Общите условия, Потребителят извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с Общите условия, приема ги и се задължава да ги спазва. Търговецът може да съхранява в лог-файлове на своя сървър IP адреса на Потребителя, както и всяка друга информация, необходима за идентифицирането му и възпроизвеждане на електронното му изявление за приемане на Общите условия в случай на възникване на правен спор. Текстът на Общите условия е достъпен в Интернет на сайта на Търговеца по начин, който позволява неговото съхраняване и възпроизвеждане.

При попълване на заявлението за регистрация Потребителят е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността (за физическите лица), правния статут (за юридическите лица) и другите изискуеми от електронната форма на Търговеца данни, както и да ги актуализира в 7 (седем) дневен срок от тяхната промяна. Потребителят декларира, че е съгласен да предостави така изискваните лични данни, при което гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните ще ги актуализира своевременно. В случай на предоставяне на неверни данни Търговецът има право да прекрати или спре незабавно и без предизвестие предоставянето на услугите, както и поддържането на регистрацията на Потребителя.

При регистрацията си Потребителят получава уникално потребителско име, което може да бъде и посочения от Потребителя имейл или данни за потребителя от социалните мрежи или услуги по идентифиакция от трети лица, и парола за достъп до услугите, достъпни през уебсайта.

Потребителят може да управлява потребителския си профил на сайта. Чрез профила си.

Потребителското име, с което Потребителят се регистрира, не му дава никакви други права, освен изрично посочените в настоящите условия.

Регистриращият в качеството си на представител на юридическо лице е длъжен да въведе пълното си име и адрес, респ. наименованието на юридическото лице, което представлява.

Потребителят е длъжен да полага всички грижи и да предприема необходимите мерки, които разумно се налагат, с цел опазване на паролата си, както и да не прави достояние на трети лица паролата си и да уведомява незабавно Търговеца в случай на осъществен неправомерен достъп, както и при вероятност и съмнение за такъв. Той носи отговорността и риска за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на паролата му.

Information for bodies controlling the activity

Органите, регулиращи дейността на Търговеца са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

За КЗП:

  • Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti
  • тел: 0700 111 22
  • email: [email protected]
  • адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД:

  • Уебсайт: https://www.cpdp.bg/
  • тел: 02/91-53-518
  • email: [email protected]
  • адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на / http://ec.europa.eu/odr / – единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.

Алтернативното решаване на спорове /АРС/ между потребители и търговци представлява извънсъдебно помирително производство на доброволен принцип.

Общите помирителни комисии съдействат за постигането на споразумение между потребители и търговци при спорове за договори за продажба на стоки и предоставяне на услуги.

Общите помирителни комисии са определени на регионален признак, а компетентна да решава спорове между Търговец и Потребител е Обща Помирителна комисия със седалище София и район на действие територията на област София.

Консолидирания списък на признатите органи за АРС на държавите – членки на Европейския съюз може да намерите на:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show

For additional questions:

[email protected]

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop